Meditace pro otevření srdce

Meditace s mantrou Ong So Hung vyniká jednoduchostí a hloubkou svého významu. Působí především na naše srdeční centrum, je nesmírně vyživující, uklidňující a posilující. Otevírá nás proudu dávání a přijímání lásky, spojuje s bezpodmínečnou láskou boží a je mocným antidotem pro strach. Můžete při ní zažívat pocity hlubokého soucítění, vřelosti a lásky, ale i zranitelnosti, smutku nebo lítosti. Pokud se tak děje, nepotlačujte je, zůstaňte s nimi, dokud neodezní. Jde o přirozenou součást spirituálního léčebného procesu.

„Ong“ znamená „tvořivé vědomí“, „So Hung“ znamená „já tím jsem“. Vibrace mantry vytváří ve vědomí vnitřní spojení mezi já a univerzálním tvořivým vědomím Boha, jejím opakováním zvyšujeme vibrace na úroveň božské tvořící lásky, jejíž jsme součástí. U této meditace je velmi důležité opakovat mantru s plným uvědoměním jejího významu!!!

Pozice: Jednoduchý sed

Mudra: Ruce jsou v Gyan mudře

Oči: Oči jsou zavřené, pozornost směřuje do třetího oka (mezi obočím)

Mantra: Ong So Hung
Zhluboka nadechneme a celou mantru zpíváme nebo recitujeme při výdechu “Ong” stejně jako “Hung” necháme v koncovce rozvibrovat vzadu v hrdle.

Čas: 11- 31 minut

Na závěr: Zhluboka nadechneme, zadržíme dech a vydechneme. Zopakujeme ještě dvakrát, protáhneme ruce nad hlavou, vyklepeme a relaxujeme v lehu na zádech.

© The Teachings of Yogi Bhajan